Tidsskriftet Dansk Musikterapi 2007, 4(1)

Redaktionelt

Kære Læser!

På mange måder bliver 2007 et “mærke-år” for musikterapi i Danmark.

Uddannelsen på Aalborg universitet fejrer sit 25 års jubilæum, hvilket der er grund til at fejre (se annonce inde i bladet). Uddannelsen udvikles og forandres i takt med tiden, og dette har i løbet af de sidste par år ført til markante forandringer i krav og indhold. Ulla Holck, studieleder for musikterapi, har skrevet et indlæg herom i dette nummer af Dansk Musikterapi.

Desværre bliver 2007 også det år, hvor DFMT som forening bliver nedlagt. Nina Holten har skrevet en artikel – en nekrolog – som afskedshilsen til DFMT’s bestyrelse.

Vi i redaktionen er meget glade for at Dansk Musikterapi også fremover kan være forum for og formidler til alle jer ildsjæle, som har arbejdet for og støttet op om DFMT og i mange år har arbejdet utrætteligt for udvikling og implementering af musikterapifaget i Danmark.

Vi takker for samarbejdet med DFMT og håber, at de mange kræfter og ideer fortsat vil bruges og spire i andre og måske nye sammenhænge – til glæde for musikterapi i Danmark.

I dette nummer af Dansk Musikterapi byder redaktionen velkommen til “Otto”, som er bladets nye husven. Anders Brønserud er manden bag figuren som i 2006 udløbte prisen “Bedste nye danske navn” på tegneseriefestivalen Komiks.dk. Vi glæder os til at præsentere jer læsere for striben, der vil tage udgangspunkt i musik og dens indflydelse, fortalt på en skæv og humoristisk måde.

Endnu en nyhed er at finde under overskriften. “Min arbejdsdag”. Første skribent på banen er Charlotte Zachariassen.

Derudover kan vi byde på en rejseberetning af Mathias Granum og selvfølgelig Forskningsnyt af Lars Ole Bonde. Bladet indeholder denne gang fire boganmeldelser, respektivt, med emner som musikpædagogik, musik og pædagogik, musikterapi og neurorehabilitering og fænomenologi.

Vi vil ydermere gøre læseren opmærksom på artiklen af Andreas Lundsfryd Jensen som handler om, hvad man skal være opmærksom på ved optagelse af musik fra musikterapisessioner, hvis denne skal være et validt og anvendelig redskab i musikalsk analyse.

Redaktionen har forud for dette nummer modtaget flere artikler, uopfordret. Det bliver vi rigtig, rigtig glade for, og vil gerne have flere. De emner som interesserer jer læsere og skribenter er afsættet for et godt og relevant blad. God læselyst!

Download hele tidskriftet her

 

Indhold

Forord
Redaktionen

Dansk Forbund for Musikterapi 1969 til 2007
Nina Holten

OTTO
Anders Brønserud

Sidste nyt fra foreningsfronten
Hanne Mette O. Ridder

Anvendelse af lydoptagelser i videnskabeligt arbejde
Andreas Lundsfryd Jensen

Rejseberetning – Musikterapi i Bosnien
Mathias Halgrener Granum

Min arbejdsdag – på Enghaven
Charlotte Bro Zachariassen

Kandidatdag på AAU
Lars Ole Bonde

Forskningsnyt
Lars Ole Bonde

Musikterapi Quiz – vind en flaske vin!
Ulla Holck

Tuba som musikterapeutisk hovedinstrument?
Ulla Holck

Boganmeldelse – Musik og pædagogik
Kirsten Fink-Jensen

Boganmeldelse – Musikk från topp til tå og Mera musik från topp til tå
Anne Mette Rasmussen

Boganmeldelse – Fascination og lærefaglighed
Hilde Skrudland

Boganmeldelse – Music Therapy and Neurological Rehabilitation: Performing Health
Søren Hald